Pas important în vederea transformării fostului cinematograf din Piața Bălcescu în centru cultural

Scris de Adriana Mit

Primăria Timișoara a reușit să facă un pas important în vederea transformării fostului cinematograf de stat Victoria, aflat în Piața Bălcescu, în centru cultural.

Astfel, astăzi, Nicolae Robu a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că licitația pentru contractarea firmei care va efectua lucrările de reabilitare a imobilului s-a încheiat cu succes. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 7,6 milioane lei, fără TVA, fiind înregistrate patru oferte. După încheierea licitației publice, câștigătoare a fost desemnată societatea Audiotech Multimedia Group SRL, care a avut o ofertă de 7,2 milioane lei, fără TVA.

Iată, este primul cinematograf care intră în lucru, efectiv. Pentru toate cele opt foste cinematografe am demarat proiecte și rând pe rând ele ajung în acest stadiu, de a fi transformate în centre culturale. Niciun oraș din România nu se apropie măcar de Timișoara în această privință de creare de centre culturale distribuite în tot orașul„, a declarat Nicolae Robu.

Vă reamintim că la finalul lucrărilor de reabilitare a fostului cinematograf Victoria, va fi realizată o sală cu 200 de locuri, care va putea fi folosită ca una de proiecții, dar și ca sală de spectacole, dotată cu echipamente de videoproiecție 2D și 3D, echipamente de sonorizare, de iluminat, sistem de ticketing și scenă extensibilă. De asemenea, foaierul imobilului va fi transformat în zonă expozițională.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu