Degustări de bere, miere, pâine, brânză și cidru vor fi desfășurate în mediul online. Ce eveniment are loc

Scris de Adriana Mit

Acțiuni inedite vor fi organizate, în perioada următoare, în cadrul programului ”La Pas”, desfășurat de Timișoara – Capitală Europeană a Culturii, care trece în mediul online. Astfel, în perioada următoare, vor avea loc degustări de bere, miere, pâine, brânză și cidru, dar și diferite ateliere pentru producători și consumatori.

Potrivit reprezentanților Asociației TM2021, Laura Laurențiu, blogger culinar, s-a alăturat inițiativei ”La Pas – Gustul ca Patrimoniu” și va propune în fiecare duminică o rețetă cu produse tradiționale, alături de un invitat special.

Programul „LA PAS.slowing down”, demarat în 2018 de Asociația CRIES, inclus în dosarul de candidatură al Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii, se desfășoară în perioada 24 octombrie – 30 noiembrie 2020. Programul va aduce în atenția publicului larg acțiuni culturale și educative referitoare la consumul responsabil (programul educațional), la artizani și mici producători (Harta LA PAS și „Artizani LA PAS”) și la patrimoniul gastronomic local și regional (secțiunile „Gustul ca patrimoniu” și „#distantați dar #împreună”)”, a transmis asociația.

Potrivit Asociației TM2021, două evenimente speciale vor avea loc în weekendul 24-25 octombrie. Și anume, în premieră, o degustare online de bere artizanală cu patru berari timișoreni (24 octombrie, ora 19.00) și un atelier de cafea artizanală la Cofferize din Timișoara (25 octombrie, ora 10.30). Înscrierile se pot face online, în cadrul evenimentelor online La Pas: Degustare de bere artizanală și Atelier de cafea prăjită local.

În fiecare joi, de la ora 19.00, începând cu 29 octombrie, vor avea loc ateliere online pentru toți cei interesați, precum turism cultural gastronomic, „din grădină în farfurie: rețele locale pentru alimentație sănătoasă”, slow fashion – provocări din industria modei, dar și ateliere specializate, precum cel de etichetare a produselor artizanale, dedicat micilor producători.

În fiecare sâmbătă, începând cu 31 octombrie, se vor organiza degustări inedite – în mediul online, de miere, pâine artizanală, cidru sau brânză artizanală. Doritorii se vor înscrie și vor ridica produsele spre degustare, urmând să participe live, online la o degustare facilitată de un expert, alături de alți gurmanzi.

Totodată, în perioada 24 octombrie – 30 noiembrie, în fiecare duminică dimineață, va fi disponibil spre vizionare, în mediul online, câte un film care fie prezintă produse artizanale, poveștile lor sau mișcarea slow food în Timișoara, fie rețete ale unor preparate culinare specifice regiunii Banat, gătite și promovate de Laura Laurențiu.

De asemenea, în perioada octombrie-noiembrie se va continua desfășurarea programului pentru combaterea risipei alimentare, colectare selectivă și reciclare, implicând zece cadre didactice și 300 de elevi din Timișoara în sesiuni de lucru pe tema consumului responsabil. Vor fi selectate trei proiecte cu tematică în domeniul consumului responsabil propuse de liceeni, care vor primi o finanțare de 15.000 lei pentru implementare.

Totodată, va fi realizată Harta La Pas, care va prezenta locuri din Timișoara care comercializează produse artizanale și promovează idei specifice dezvoltării durabile și va fi disponibilă în mediul online. Harta se construiește în timp real, atât prin cercetările echipei LA PAS, cât și prin propunerile venite de la susținători și curioși.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu