Oamenii inimoși, încurajați să contribuie la ridicarea unei case pentru o familie din Timiș a cărei locuință a fost mistuită de un incendiu FOTO

Scris de Adriana Mit

Oamenii inimoși sunt încurajați de către Asociația Acasă în Banat să facă o faptă bună pentru o familie din Peciu Nou, județul Timiș, care a rămas fără un acoperiș deasupra capului după ce un incendiu le-a mistuit casa, în luna mai a acestui an.

Este vorba de familia Werth, a cărei casă s-a făcut scrum în data de 19 mai. Au rămas pe drumuri doi adulți și doi copii, sub cerul liber, la mila oamenilor și a lui Dumnezeu.

Familia Werth este ultima familie de șvabi bănățeni rămasă în Peciu Nou. Strămoșii lor au fost cei care au pus bazele localității, au luptat în ambele războaie mondiale, au supraviețuit deportărilor. Micuța lor casă a ars însă, sub ochii lor. Tot ce le-a mai rămas este un șopru în spatele casei, însă evident, nu pot intra în iarnă locuind acolo„, a informat Asociația Acasă în Banat.

Comunitatea din Peciu Nou și nu numai, nu a rămas indiferentă la necazul acestei familii și s-a mobilizat pentru construcția unei case noi. În sprijinul lor le-a sărit Asociația Acasă în Banat, care și-a propus să ajute la finalizarea casei până la sfârșitul toamnei, iar familia Werth să se poată muta.

Sawan Hadina și Sebastian Suciu au fost până acum sufletul campaniei de strângere de fonduri. Au venit în sprijinul lor părintele Tiberiu Benescu, preot-paroh ortodox român din Peciu Nou. Comunitatea șvabilor din Germania s-a mobilizat de asemenea pentru a sprijini financiar familia Werth. Episcopia Romano-Catolică de Timișoara și Federația Caritas au sprijinit acțiunea și îndemnat toți creștinii să ajute această familie lovită de necazuri. Primăria și Consiliul Local Peciu Nou au sprijinit administrativ și logistic demersul pentru construirea noii case. Câteva sute de donatori (persoane fizice, societăți comerciale, oameni de afaceri din localitate și din zonă) au făcut eforturi financiare astfel că fondurile strânse până acum au ajuns la aproape 70.000 lei.
Până la construcția casei este o cale lungă, pe care am început-o deja, cu documentație, proiectul de casă, demersuri administrative. Dar ne bucurăm că joi, 9 iulie 2020, am început lucrările la fundația noii case pentru familia Werth. Peter Werth și nepotul său, Mario, locuiesc acum în șoprul rămas în picioare în spatele fostei case. Elisabeta, sora lui Petre, și copilașul ei cel mic, stau acum la rude, în sat. Ceea ce ne dorim cu toții este ca până la sosirea anotimpului rece să-i mutăm în casa nouă„, au transmis reprezentanții ONG-ului.

În aceste condiții, Asociația Acasă în Banat face un apel la firmele de construcții, producătorii sau depozitele de materiale să îi sprijine cu materiale de construcții și orice bun sau serviciu necesar construcției și amenajării unei case. De asemenea, toți cei care doresc să sprijine construcția casei cu donații în bani, o pot face prin transfer, menționând în descriere „pentru Casa Werth din Peciu Nou”.

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
PayPal: acasainbanat@gmail.com
Revolut: 0748918091

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu