Peste 10.000 de puieți de păstrăv, eliberați în râurile din Retezat VIDEO

Mai multe râuri de munte din județul Hunedoara au fost repopulate cu păstrăvi.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că peste 10.000 de puieți de păstrăv de șase luni și alți 1.200 de puieți de păstrăv de 12 luni au fost eliberați în râurile de munte Lăpușnicul Mare, Lăpușnicul Mic, Șes, Mare și lacul Gura Apei, în fondurile piscicole administrate de Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcției Silvice Hunedoara.

Puieții de păstrăv au fost transportați cu hidrobionul, pentru a nu prelungi perioada de stres la care este supus peștele în timpul transportului până la fondurile piscicole. Puieții au fost tot timpul în submersie, temperatura apei fiind egalizată înainte eliberării în râurile de munte. Puieții de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Hunedoara„, a transmis Romsilva.

Anual, Regia Națională a Pădurilor repopulează râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii. Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă rețea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.

Repopulare a apelor de munte cu păstrăv indigen la Ocolul Silvic Retezat din cadrul Romsilva

🆕 🎥 Peste 10.000 de puieți de păstrăv de 6 luni și alți 1.200 de puieți de păstrăv de 12 luni au fost eliberați în râurile de munte Lăpușnicul Mare, Lăpușnicul Mic, Șes, Mare și lacul Gura Apei, în fondurile piscicole administrate de Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcției Silvice Hunedoara.🆗 Puieții de păstrăv au fost transportați cu hidrobionul, pentru a nu prelungi perioada de stres la care este supus peștele în timpul transportului până la fondurile piscicole. Puieții au fost tot timpul în submersie, temperatura apei fiind egalizată înainte eliberării în râurile de munte. ✅ Puieții de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra din cadrul Romsilva – Directia Silvica Hunedoara💯 Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.ℹ️ Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă rețea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.Credit video: Apollo Toniutti, Direcția Silvică Hunedoara*****ℹ️ 🇬🇧 Trout stocking |Trout being released into a river at Retezat Forest Ddistrict in Hunedoara county, #Romania#ConteazăPentruViitor #DezvoltareDurabilă #ManagementSustenabil #Mediu #Păstrăv #Faună #trout #Hunedoara

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Luni, 13 iulie 2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *