Peste 10.000 de puieți de păstrăv, eliberați în râurile din Retezat VIDEO

Scris de Adriana Mit

Mai multe râuri de munte din județul Hunedoara au fost repopulate cu păstrăvi.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva informează că peste 10.000 de puieți de păstrăv de șase luni și alți 1.200 de puieți de păstrăv de 12 luni au fost eliberați în râurile de munte Lăpușnicul Mare, Lăpușnicul Mic, Șes, Mare și lacul Gura Apei, în fondurile piscicole administrate de Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcției Silvice Hunedoara.

Puieții de păstrăv au fost transportați cu hidrobionul, pentru a nu prelungi perioada de stres la care este supus peștele în timpul transportului până la fondurile piscicole. Puieții au fost tot timpul în submersie, temperatura apei fiind egalizată înainte eliberării în râurile de munte. Puieții de păstrăv indigen provin din păstrăvăria Roșcani, administrată de Ocolul Silvic Dobra din cadrul Romsilva – Direcția Silvică Hunedoara„, a transmis Romsilva.

Anual, Regia Națională a Pădurilor repopulează râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii. Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă rețea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.

https://www.facebook.com/RnpRomsilva/videos/829138057490439/

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu