Prăjituri și flori pentru angajații secției ATI de la spitalul județean, oferite de timișoreni

Scris de Adriana Mit

Din respect pentru cei care depun eforturi pentru a salva vieți, mai mulți timișoreni s-au gândit să le facă o surpriză cadrelor medicale angajate ale Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului județean.

Astfel, ieri, au fost trimise câteva cutii cu prăjiturele la secția ATI a Spitalului Județean Timișoara, un buchet de flori, dar și două bilețele cu mesaje emoționante.

Acestea au fost oferite și în memoria medicului rezident Vlad Marinescu, în vârstă de 28 de ani, care s-a sinucis în urmă cu o săptămână. Tânărul medic era angajat în cadrul acestei secții, iar în trecut a lucrat și cu pacienți infectați cu noul coronavirus.

Pe unul dintre bilete le-am scris: suntem aici ca oameni obișnuiți ai urbei, dincolo de profesiile noastre. Prezența noastră sufletească în fața Spitalului Județean nu are nicio conotație politică. Suntem aici pentru a vă spune dumneavoastră, medicilor, asistenților, infirmierilor, brancardierilor, tuturor celor care salvează vieți în această perioadă grea prin care trecem, că nu sunteți singuri. Că societatea civilă este alături de dumneavoastră. Vă rugăm să faceți abstracție de cei care, în necunoștință de cauză vă acuză, de cei rău intenționați, de cei prost informați. Ei nu sunt majoritatea acestei societăți civile timișorene, care-și respectă toți concetățenii și știe că personalul medical își face, în măsura puterilor, mai mult decât datoria. Suntem aici și pentru a cinsti memoria medicului rezident ATI, Vlad Marinescu, un tânăr excepțional a cărui viață s-a sfârșit mult prea devreme. În numele oamenilor de bine din orașul Timișoara, vă mulțumim din suflet și, cu aceste cutii colorate pline de dulciuri încercăm să vă aducem un strop de bucurie în viața stresantă pe care o aveți de mai bine de un an de zile”, a scris, pe Facebook, Gabriela Mitrofan, unul dintre timișorenii care au participat la acțiunea organizată pentru angajații secției ATI de la Spitalul Județean Timișoara.

Foto: Facebook Gabriela Mitrofan

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu