Castelul Corvinilor, restaurat cu bani europeni. Lucrările au ajuns aproape la jumătate FOTO

Scris de Adriana Mit

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a venit, astăzi, cu detalii legate de stadiul lucrărilor la Castelul Corvinilor din Hunedoara, considerat ca fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice din această regiune. Castelul Corvinilor se află în restaurare printr-un proiect european finanțat prin Programul Regio-POR.

Schelele sunt sus și șantierul avansează la castel. Lucrările de execuție sunt realizate în proporție de 42% la acest obiectiv. La Castelul Corvinilor sunt prevăzute lucrări complexe de consolidare și reabilitare a zonelor afectate, parte din obiectiv, precum și lucrări de restaurare – finisaje interioare și exterioare, lucrări de reconstituire și de amenajare a unor spații rezultate din reconstituirea unor planșee, refacerea și introducerea lor în circuitul turistic”, a informat ADR Vest.

Potrivit reprezentanților instituției, proiectul privind „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Județul Hunedoara” are ca beneficiar Primăria Hunedoara. Valoarea totală a investiției este de aproape 22 de milioane de lei, finanțarea nerambursabilă fiind de 21,4 milioane de lei.

La solicitarea Primăriei Hunedoara, perioada de implementare a fost prelungită de la 62 luni la 86 luni, până la data de 31 august 2021.

Foto: Facebook ADR Vest

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu