Aventură în vestul țării: plimbări cu barca pe râul Nera, pe o distanță de 20 de kilometri

Scris de Adriana Mit

Iubitorii de adrenalină și de natură sunt așteptați în județul Caraș-Severin, pentru a se plimba cu barca pe râul Nera, în această perioadă, când debitul de apă este mare. Cheile Nerei sunt cele mai lungi și mai frumoase chei din România, astfel că cei care pornesc în aventură au parte de rafting, adică de vâslire pe ape repezi, pe o distanță de aproximativ 20 de kilometri.

O tură de rafting pe Nera durează aproximativ cinci ore și este bine de știut că acest râu are o dificultate medie, pentru începători. Aceste plimbări cu barca pe apă se organizează pe porțiunea râului Nera cuprinsă între comunele Șopotul Nou și Sasca Română, unde priveliștea este de vis, iar turiștii pot admira mai multe atracții unice în țară.

Astfel, pe parcursul coborârii cu barca pot fi observate obiective ca Lacul Dracului, Valea Rea, punțile suspendate, La Vogiun, moara veche sau plaja Acapulco.

Pentru a practica rafting pe Nera trebuie să aveți un echipament format din neopren, cipici, cască, vestă de salvare și vâsle.

În cazul în care doriți să experimentați această experiență unică, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării, organizează excursii din Timișoara și din Arad. Practic, este asigurat transportul până la locul în care are loc lansarea pe apă cu bărcile, precum și tura de rafting, care se realizează cu ghizi și bărci special concepute în acest sens.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu