S-a deschis sezonul estival la lacul Surduc, „marea bănățeană”, de 1 Mai

Scris de Adriana Mit
Lacul Surduc, supranumit și „marea bănățeană”, redevine, de astăzi, o importantă atracție pentru iubitorii de natură, activități în aer liber sau mâncare tradițională. Sezonul estival a fost deschis în mod oficial, de 1 Mai, la cel mai mare lac din vestul României, aflat în județul Timiș. Astfel, începând de astăzi, reîncep și plimbările gratuite cu catamaranul.
Începând cu 1 Mai, în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10.00 – 16.00, turiștii care ajung în zona lacului Surduc se pot bucura și de plimbări gratuite cu catamaranul Eco Timiș. Având o capacitate de opt locuri, catamaranul are motor electric, este complet nepoluant și a fost achiziționat de Turism Timiș prin intermediul proiectului european Eco Timiș – un nou produs turistic din cadrul Interreg IPA CBC Romania-Serbia Programme Catamaranul se află acostat pe malul lacului Surduc, iar accesul public al turiștilor la îmbarcarea și debarcarea de pe catamaran se va face de pe drumul public spre lac, la intrarea de pe drumul național spre Centrul de Studii Biblice și este marcat de indicatoare Eco Timiș„, a informat Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș.
De asemenea, turiștii care ajung aici se pot plimba cu bicicleta în jurul lacului Surduc, iar atunci când este cald, să facă plajă.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu