Bunătăți degustate în miros de trandafiri. Are loc primul eveniment Banat Brunch din Timiș

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din vestul țării sunt invitați să întâmpine vara în miros de trandafiri. La începutul lunii iunie se dă startul evenimentelor de cultură gastronomică Banat Brunch, care se vor desfășura în gospodăriile unor săteni din județul Timiș.

Prima acțiune are loc sâmbătă, 5 iunie, în comuna Curtea, în curtea familiei Grecu, un producător local de trandafiri. Comuna se află la punctul de întâlnire al Dealurilor Lugojului cu Munții Poiana Ruscă. Aici, turiștii sunt așteptați cu preparate tradiționale, precum supă de salată verde cu slănină, carne de porc friptă în dubă cu cartofi noi, tocăniță de iepure cu mămăliguță, pâine de casă cu unsoare și boia sau papanași și melci umpluți cu dulceață de trandafiri.

Apoi este programată o vizită în plantația de trandafiri din Curtea și două vizite la Muzeul etnografic al familiei Mănescu și la Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva” din localitate. De asemenea, în curtea gazdelor vor fi organizate ateliere de făcut mături din târș, cozi de lemn și ștergătoare.

Turiștii pot pleca de la eveniment și cu produse locale pe care le pot cumpăra: sirop, oțet și apă de trandafiri, pâine de casă, brânză, miere, cireșe și frăguțe de pădure. Biletul de participare la eveniment costă 100 lei.

Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu