Sute de turiști s-au plimbat cu trenul pe Semeringul Bănățean în ultimele zile de primăvară

Scris de Adriana Mit

Calea ferată Oravița-Anina, supranumită și Semeringul Bănățean, a fost luată cu asalt în ultimul weekend din această primăvară. Aproximativ 500 de turiști au ales să se plimbe cu trenul pe calea ferată montană din județul Caraș-Severin, sâmbătă și duminică.

Ultimul weekend din primăvara calendaristică s-a terminat cu un total de 500 de turiști transportați în cele 2 zile. Astăzi (n.r. ieri) s-a desfășurat „proba de foc” la dus, cu aproximativ 100 de turiști sătmăreni, și alți 80 veniți individual din toată țara, 50 dintre ei stând în picioare datorită problemei tipice cauzate de revizia celor 2 vagoane la Timișoara, iar la întors au fost 105. Un lucru binevenit pentru Semmeringul Bănățean sunt steagurile agățate de viaductul Jitin, cu ocazia vizitei Ambasadorului României în Germania(Emil Hurezeanu) în Banatul Montan”, au informat administratorii paginii de Facebook Trainspotting Oravița.

Turiștii care doresc să se plimbe pe Semeringul Bănățean trebuie să știe că trenul pleacă la ora 11.15 din Oravița și 14.40 din Anina, durata călătoriei fiind de două ore pe sens. Prețul unui bilet întreg este de 14 lei/sens.

Semeringul Bănățean este cea mai veche cale ferată montană din România, fiind inaugurată pentru călători la data de 18 noiembrie 1869.

Foto: Facebook Trainspotting Oravita

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu