Planuri de dezvoltare a stațiunii montane Râușor, aflată în vestul țării

Scris de Adriana Mit

În vestul țării se află o stațiune montană mai puțin cunoscută, dar care ascunde peisaje superbe. Este vorba de Râușor, o stațiune care se găsește în Munții Retezat.

Prefectura Hunedoara a informat, astăzi, că prefectul Călin Petru Marian a inițiat o întâlnire la Primăria comunei Râu de Mori, în care se află stațiunea montană Râușor, pentru a discuta despre proiectele de dezvoltare. La întâlnire au participat și primarul comunei, șeful Salvamont Hunedoara, precum și reprezentanți ai investitorilor privați.

Conform concluziilor întâlnirii, în stațiunea Râușor vor fi făcute investiții importante pentru turismul estival sau din sezonul rece. Investitori privați intenționează să înceapă deja în acest an extinderea pârtiilor de schi, modernizarea instalațiilor de transport pe cablu și construirea de noi unități de cazare. În același timp, pentru dezvoltarea turismului, autoritățile locale vor accesa fonduri guvernamentale și europene„, a transmis Prefectura Hunedoara.

Este foarte important pentru județul nostru să încurajăm investițiile în turismul montan, în același timp cu sprijinul pe care îl oferim tuturor investitorilor în economia hunedoreană. Stațiunea Râușor este deosebit de frumoasă și autoritățile, împreună cu firme private, trebuie să realizeze cât mai multe proiecte care vor duce la dezvoltarea economică a zonei”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Stațiunea Râușor se află pe versanții nordici ai Masivului Retezat, la altitudine de 1250 metri, în Parcul Național Retezat. Acum, în stațiune există un parc de aventură, construit pe arborii din apropierea cabanei Salvamontului. De asemenea, sub atenta supraveghere a salvamontiștilor, turiștii au acces la un perete de escaladă.

În perioada de iarnă principala atracție este pârtia. În stațiune se poate închiria echipament de schi, iar pârtia este dotată cu teleschi. În celelalte perioade ale anului, turiștii pot face drumeții pe traseele marcate din munții Retezat.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu