Șosea de mare viteză între Arad și Oradea. Pasul făcut pentru realizarea drumului expres

Scris de Adriana Mit

O șosea de mare viteză urmează să fie realizată, în viitor, între orașele Arad și Oradea. Valoarea lucrărilor este estimată la aproximativ un miliard de euro, iar ieri a fost făcut un pas important pentru materializarea acestui proiect.

Este vorba de lansarea procedurii de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției Drum expres Oradea – Arad.

În cursul zilei de joi, 21.01.2021, membrii parteneriatului regional format pentru realizarea Drumului Expres Oradea Arad, respectiv reprezentanții legali ai Consiliului Județean Bihor, Municipiului Oradea, Municipiului Arad și Consiliului Județean Arad, au semnat actualizarea acordului de asociere prin introducerea proiectului tehnic în achiziția comună, pe lângă actualizarea studiului de fezabilitate, precum și documentația specifică necesară demarării procedurii de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției Drum Expres Oradea-Arad. Astfel, începând de vineri, 22.01.2021, procedura este transmisă în SICAP, iar termenul de depunere a ofertelor de către operatorii economici interesați, estimat de către autorități, în conformitate cu procedurile legale, respectiv termenele de așteptare ce trebuie respectate, este 15.03.2021″, a informat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Valoarea achiziției este de peste 42 de milioane de lei, la care se adaugă TVA.

Valoarea estimată a lucrărilor pentru drumul expres Oradea – Arad este de aproximativ un miliard de euro, iar investiția va fi realizată în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operațional specific de transport.

Conform proiectului, drumul expres care va străbate județele Bihor și Arad, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu