Un nou weekend în care se poate trece granița din Timiș în Serbia, cu bicicleta

Scris de Adriana Mit

Punctul temporar de trecere a frontierei din localitatea Otelec a fost redeschis în acest weekend. Așadar, iubitorii mersului pe două roți pot trece din județul Timiș în Serbia pe pista de biciclete de pe malul Begăi, care leagă Timișoara de Zrenjanin.

Mai sunt trei weekenduri în care se mai poate pedala spre Zrenjanin. Pentru cei care doresc să se bucure de unul dintre ultimele weekenduri de vară în care se va putea pedala până la Zrenjanin, vă reamintim că sâmbătă, 26 august, și duminică, 27 august, va fi deschis punctul de trecere a frontierei de la Otelec”, a transmis Consiliul Județean Timiș.

Traversarea pe pista de biciclete amenajată de-a lungul malului Begăi se va putea face în cele două zile pe baza unui act de identitate, între orele 08.00 – 20.00.

Inițiativa aparține Consiliului Județean Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara. Ultimele două perioade în care se va mai putea face trecerea în acest an vor fi 23 – 24 septembrie și 28 – 29 octombrie.

Traseul pe două roți are o lungime de aproximativ 70 de kilometri și leagă Timișoara de orașul sârbesc Zrenjanin. Pista de biciclete de pe malul Begăi are o lungime de 37 kilometri pe teritoriul României, fiind realizată de la podul Modoș din Timișoara până la frontieră, în cadrul unui proiect transfrontalier România – Serbia, în valoare de 2,4 milioane de euro.

Pista de biciclete de pe malul Begăi este ideal a fi parcursă de către iubitorii de mișcare și de natură. Pista este amenajată pe digul de pe malul Begăi, astfel că bicicliștii au parte de o mulțime de peisaje naturale, iar plimbarea pe două roți este una relaxantă.

Aceasta este cea mai lungă pistă de cicloturism din România.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu