Timișorenii, invitați la film. Se pregătesc mai multe proiecții

Scris de Adriana Mit

Iubitorii de film sunt așteptați la o serie de proiecții, la Timișoara. Până în iunie, Asociațiile Marele Ecran și Pelicula Culturală plănuiesc câte două proiecţii lunare, în pregătirea ediţiei a noua a Festivalului „Ceau, Cinema!”.

La unele dintre ele vor fi prezenţi şi invitaţi speciali. Majoritatea filmelor vor fi arătate în avanpremieră, cu sprijinul distribuitorilor locali. Credem că avem nevoie mai mult ca oricând de această legătură prin filme, cu atât mai mult cu cât există perspectiva redeschiderii unor cinematografe în oraş”, au informat organizatorii.

Seria de proiecții va începe cu „Un erou” (“A Hero”), noul film al cunoscutului cineast iranian Asghar Farhadi, câştigător al Grand Prix la Festivalul de la Cannes în 2021. Va putea fi văzut pe 9 martie, la Faber, iar biletele pot fi achiziționate deja, de la faţa locului (15 lei biletul). Proiecţia este organizată de Asociaţia Marele Ecran.

A doua proiecţie, coordonată de Asociaţia Pelicula Culturală, va fi cu filmul românesc „Imaculat” (2021), de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, câştigător al premiului pentru cel mai bun debut la ediţia de anul trecut a Festivalului de la Veneţia, unde a fost prezent în secţiunea Giornate degli Autori. Îl veți putea urmări pe 23 martie, începând cu ora 19, de asemenea la Faber. Biletele vor fi puse la dispoziție începând cu săptămâna viitoare.

Imaculat” va fi prezentat în premieră la Timișoara. Vor participa regizoarea Monica Stan și actrița Ana Dumitrașcu, care joacă rolul principal, cele două susținând o sesiune de Q&A”, au mai detaliat organizatorii.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu