Bibliotecă modernă într-o comună din Timiș, în locul unei clădiri în paragină

Scris de Adriana Mit

Locuitorii din comuna Șag vor beneficia de o investiție importantă în domeniul culturii, în viitorul apropiat. Primăria a alocat aproape 100.000 de euro cu scopul de a transforma o clădire în paragină într-o bibliotecă modernă.

Cultura este unul din pilonii de bază ai unei comunități, din perspectiva dezvoltării durabile. Am avut și vom avea în atenție investiția în cultura locală, atât din prisma evenimentelor tradiționale pe care le finanțăm an de an, cât și a infrastructurii necesare actului cultural. Astăzi (n.r. luni) am început reabilitarea imobilului de pe str. a VIII-a (Școala Veche românească), unde beneficiind de un buget de 474.500 lei vom avea un nou edificiu al Bibliotecii Comunale”, a declarat Flavius Roșu, primarul comunei Șag.

Edilul a explicat că în planurile primăriei este prevăzută și amenajarea unei săli dedicate seniorilor, unde se vor putea desfășura tot felul de activități.

Aici, alături de cărțile pe care le oferim publicului larg, vom expune diverse obiecte ale patrimoniului cultural local. Vom găzdui evenimente corelate actului de cultura si in plus, vom pune la dispoziția seniorilor Șagului o sala dedicata activităților dumnealor”, a afirmat Flavius Roșu.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu