Se reia schimbul de gardă în centrul Timișoarei

Scris de Adriana Mit

Asociația Reconstituiri Istorice Timișoara anunță că va relua spectacolele „Schimbul de Gardă” în centrul orașului, din această lună. Așadar, primul eveniment va avea loc duminică, 21 aprilie, de la ora 19.0, în Piața Unirii, dacă vremea va fi favorabilă.

„Așa după cum știți reconstituim momente din istoria orașului nostru după alungarea trupelor și administrației Imperiului Otoman de către Eugeniu de Savoya din anul 1716. Pentru contribuția sa la istoria orașului, o frumoasă strada îi poartă numele, ca apreciere și recunoștință. Prin spectacol noi oferim celor interesați posibilitatea de a vedea tipuri diverse de uniforme și arme ale acelor vremuri, mânuiri de arme de acum 300 de ani, apoi o salvă simbolică de tun, schimbul de santinele și bineînțeles sesiunea dedicată publicului spectator pentru a lua imagini cu membrii trupei noastre”, a transmis organizatorii.

În anul 2024, schimbul de gardă va avea loc în zilele de duminică.

Dacă există persoane interesate și dornice să ni se alăture, suntem deschiși la colaborare. Aderarea la trupa noastră de voluntari nu presupune cheltuieli, deoarece asociația va pune la dispoziție uniformele și armamentul necesar (replici). Dorim să avem și cai în spectacol și, prin urmare, așteptăm propuneri din partea proprietarilor acestor minunate animale. De asemenea, trupa are nevoie de toboșari și interpreți la piculină sau flaut. Dorința noastră este aceea de a oferi publicului un spectacol cât mai interesant cu putință”, a detaliat Asociația Reconstituiri Istorice.

Pentru orice date, contact: pr@reconstituiri-istorice-tm.ro

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu