Telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Deva va fi oprită luni

Primăria Deva anunță că turiștii nu vor putea cu telecabina la cetate, luni, 9 noiembrie. Asta pentru că, potrivit reprezentanților instituției, telecabina va fi oprită pentru efectuarea reviziei tehnice lunare obligatorii.

În aceste condiții, turiștii care doresc să viziteze Cetatea Deva în această zi o pot face la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee care sunt semnalizate cu indicatoare. Și anume: traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute; traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute; traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Monumentul istoric poate fi vizitat zilnic, între orele 09.00 – 21.00. Începând de marți, 10 noiembrie, telecabina va funcționa după programul normal, între orele 09.00 și 20.15, ultima urcare.

„Vă reamintim că: telecabina transportă doar patru persoane pe călătorie, pentru a fi respectate măsurile instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19; interiorul ascensorului este igienizat și dezinfectat de mai multe ori pe zi; în Telecabină au fost trasate marcaje pentru ca turiștii să respecte distanțarea fizică necesară; purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru pasageri pe tot parcursul călătoriei cu Telecabina„, a informat Primăria Deva.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *