Castrele romane din vestul țării ar putea fi incluse în patrimoniul UNESCO

Scris de Adriana Mit

Muzeul Național al Banatului anunță că, în viitor, castrele romane din vestul țării ar putea fi incluse în patrimoniul UNESCO. În acest sens, muzeul, în parteneriat cu Universitatea din Varșovia, Facultatea de Geologie, derulează un parteneriat pentru următorii trei ani, la finalul căruia se va cunoaște mai bine situația acestor castre.

Aceste monumente ar putea intra ulterior în patrimoniul UNESCO. Dr. Călin Timoc, arheolog în cadrul Muzeului Național al Banatului, este responsabilul desemnat ca monitor de Ministerul Culturii pentru Comisia Limes România, din care face parte și această cercetare„, au informat reprezentanții muzeului.

În total, în vestul țării sunt șapte castre romane, la Pojejena, Mehadia, Berzovia, Surducul Mare, Vărădia, Tibiscum – Jupa și Teregova.

„Obiectivul imediat al acestor cercetări este delimitarea cât mai clară a siturilor arheologice din aceste localități care cuprind pe lângă fortificații și așezările civile adiacente„, a detaliat Muzeul Național al Banatului.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu