Sute de voluntari sunt implicați în cel mai amplu proiect de salvare a satului bănățean

Cel mai amplu proiect de salvare a satului bănățean începe joi, 17 septembrie, în localitatea Racovița, din județul Timiș. Nu mai puțin de 350 de voluntari din toate colțurile țării s-au înscris în cadrul proiectului Color the Village. Astfel, timp de trei zile aceștia vor lucra de zor să renoveze, să repare, să zugrăvească, iar la final, 30 de case își vor recăpăta culoarea și farmecul de odinioară.

Color the Village/Colorează Satul este proiectul ambițios al Asociației Acasă în Banat, aflat acum la cea de-a doua ediție. Dacă la prima ediție, din 2019, cele 30 de case renovate au fost în comuna Eftimie Murgu (județul Caraș Severin) satul morilor de apă, anul acesta, voluntarii vor interveni la Racovița, în Timiș. Programat inițial pentru sfârșitul lunii iunie, proiectul a fost amânat cu trei luni din cauza pandemiei și a tuturor restricțiilor care au avut loc în acest an.

Am intrat deja pe ultima sută de metri, mai sunt doar trei zile până când dăm startul acestui eveniment caritabil. Ne așteaptă proprietarii caselor, bătrâni sau familii cu venituri mici, iar voluntarii sunt și ei pregătiți și abia așteaptă să se apuce de treabă. Vor fi trei zile pline, frumoase, în care vom face cu adevărat o schimbare în toată comunitatea din Racovița”, a declarat Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Localitatea Racovița din județul Timiș a fost aleasă de Asociația Acasă în Banat deoarece aici se mai păstrează o arhitectură specifică Banatului, stilul baroc rural, cu decoruri bogate și atent pictate. La final, fiecare casă renovată va fi înfrumusețată cu ghivece de flori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *