Sprijin pentru copiii cu nevoi speciale! La Timișoara s-a amenajat o cameră senzorială

Scris de Adriana Mit

Copiii cu nevoi speciale din județul Timiș primesc un sprijin important. La Timișoara a fost inaugurată, miercuri, o cameră de stimulare senzorială.

Un loc cu poveşti, cu muzică plăcută, cu un pat minunat care se mişcă după cum se mişcă şi copilul care stă pe el, cu lumini speciale, nisip kinetic şi o mulţime de alte dotări aparte – este vorba despre camera de stimulare senzorială amenajată în cadrul complexului de servicii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş. Ajunşi în camera de stimulare senzorială, alături de terapeuţi specializaţi, cei mici redescoperă starea de confort fiziologic, descătuşează emoţiile pozitive, se bucură şi rȃd şi, în timp, ajung să depăşească unele limitări fizice sau psihice impuse de dizabilitate. Camera senzorială este un spaţiu sigur, adaptat nevoilor fiecărui copil… un loc unde se pot linişti şi îşi pot linişti simţurile”, a declarat Monica Trușcă, directorul executiv al DGASPC Timiș.

Camera de stimulare senzorială va putea fi folosită de copiii cu dizabilități din comunitate, dar și din centrele de recuperare ale instituției. Aceasta a fost realizată în cadrul unui parteneriat între DGASPC Timiş, Asociaţia Dr. Iren Alexoi – Pentru Sănătate, Moto Aikon şi Shopping City Timişoara, care au înțeles importanţa unei astfel de camere pentru dezvoltarea şi recuperarea copiilor cu dizabilităţi.

Valoarea proiectului, care a presupus amenajarea camerei de stimulare senzorială şi a locului de joacă, este de 84.500 lei.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu