Spectacol rar pe cer: „Steaua Crăciunului” poate fi văzută pe 21 decembrie

Un eveniment rar poate fi admirat inclusiv pe cerul României în data de 21 decembrie. Este vorba de „Steaua Crăciunului”, care reprezintă cea mai apropiată conjuncție vizibilă a planetelor Jupiter și Saturn.

Conjuncția celor două plante va arăta ca o stea mare la solstițiul de iarnă. Evenimentul, unic în 800 de ani, va fi vizibil pe 21 decembrie și va lumina cea mai întunecată zi a anului.

Gigantele planete se vor apropia atât de mult, încât le vor oferi privitorilor imaginea unei planete duble, fenomen cunoscut de unii astronomi sub denumirea de „Steaua Crăciunului”, făcând referire la povestea biblică a Stelei din Betleem. Acest fenomen astronomic se petrece foarte rar. În 1623 cele două planete s-au apropiat la fel de mult, însă nu a fost vizibil pentru pământeni. Ultima dată când o astfel de imagine a putut fi observată cu ochiul liber a fost în 1226″, scrie NBC News.

„Rețineți că, deși cei doi uriași gazoși pot părea apropiați, în realitate se vor afla la o distanță de sute de milioane de kilometri”, a afirmat NASA.

„Steaua Crăciunului” va putea fi observată pe 21 decembrie, imediat după apusul soarelui.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *