Proiectul tinerilor din Timișoara care salvează cea mai frumoasă clădire din Băile Herculane, premiul I la Gala Societății Civile

Scris de Adriana Mit

Minunile făcute de tinerii din Timișoara care se implică cu scopul de a salva Băile Neptun, cea mai frumoasă clădire din stațiunea Băile Herculane, din județul Caraș-Severin, nu au rămas fără ecou. Ieri, proiectul Herculane Project, al Asociației Locus, a câștigat premiul I la secțiunea „Artă și Cultură”, în cadrul Galei Societății Civile.

Asociația Locus a fost înființată în anul 2017 de către foști studenți la arhitectură din Timișoara. Cel mai important proiect al ONG-ului este Herculane Project, prin care membrii Asociației Locus își propun să restaureze Băile Neptun.

În acest moment, Băile Neptun, una dintre clădirile emblematice ale stațiunii Băile Herculane, se află într-o stare avansată de degradare. Din păcate, costul lucrărilor pentru punerea în siguranță a imobilului sunt foarte mari, peste 100.000 de euro.

Reprezentanții ONG-ului au reușit să strângă, până în acest moment, aproximativ 60.000 de euro și au realizat mai multe lucrări de consolidare a clădirii. Însă, mai au nevoie de o sumă importantă de bani pentru a finaliza aceste lucrări.

Recent, Asociația Locus a inițiat o nouă campanie de strângere de fonduri, intitulată „Eu sunt Herculane”.

#EuSuntHerculane este strigătul de ajutor al Băilor – un strigăt care, mult timp, s-a risipit printre munți fără să se propage suficient și să ajungă la prea mulți oameni. Astăzi, însă, Băile vor să se facă auzite și mai ales văzute. Acum e momentul să le ascultăm și să acționăm! Donează 2 euro prin SMS la 8843 cu textul EuSuntHerculane și hai să salvăm împreună Băile Neptun, emblema Băilor Herculane”, au transmis reprezentanții ONG-ului.

 

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu