Ochiului Beiului, lacul de basm din Banat care nu îngheață niciodată FOTO

Turiștii care doresc să viziteze frumusețile naturale ale României sunt așteptați în Caraș-Severin, un județ în care nu ai cum să te plictisești. Printre cele mai fascinante obiective turistice din țara noastră se numără Ochiul Beiului, lacul de basm care nu îngheață niciodată, aflat în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Fiind situat în mijlocul naturii, lacul Ochiul Beiului este alimentat de un izvor subteran. Frumosul lac se întinde pe o suprafață de aproximativ 284 de metri pătrați și are adâncimea maximă de 3,6 metri. Astfel, Ochiul Beiului este cel mai mare lac carstic din România. Când îl vezi pentru prima dată, rămâi impresionat de culoarea sa aproape ireală„, a informat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, pe Facebook.

Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, în care se află lacul Ochiul Beiului, este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul se află în sudul munților Aninei, cuprinzând zona carstică de pe cursul râului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigăr, Beușnița și lacul Ochiul Beului.

Parcul are o suprafață de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare păduri. Din acestea, 14.500 de hectare se află în zone de protecție strictă sau integrală, unde nu există intervenție umană.

Foto: Facebook Romsilva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *