Peste o mie de elevi din Timișoara vor învăța în containere. Cum arată sălile de clasă FOTO

Scris de Adriana Mit

Luni, 14 septembrie, începe noul an școlar. Astfel, în ultima perioadă au avut loc pregătiri intense pentru ca elevii să poată învăța în condițiile speciale impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

La nivelul Timișoarei, din cauza lipsei de spațiu la unele școli, peste o mie de elevi vor fi nevoiți să învețe și în acest an în containere. Dan Diaconul, viceprimarul Timișoarei, a informat, într-o postare pe Facebook, că în astfel de containere au fost realizate 50 de clase.

„Începem luni un nou an școlar. Cel mai dificil dintre toate. Încercăm să răspundem tuturor provocărilor, iar asta se poate face într-un singur mod, printr-o strânsă colaborare între toți cei implicați – autorități, școli, profesori, părinți, elevi. Una din măsurile pe care le-am luat a fost achiziția masivă de clase modulare. Sunt 50 de clase montate în Timișoara, un rezultat care ar fi fost imposibil de atins într-un timp atât de scurt, în varianta clasică. Ne-am lovit de prejudecăți de tipul: „Învățați voi în containere, lucrați voi în containere!”, dar viața arată care sunt deciziile bune„, a precizat Dan Diaconu.

Viceprimarul Timișoarei a și postat câteva fotografii cu sălile de clasă din containerele montate la Școala Generală Nr. 19. În total, aici au fost amenajate opt clase modulare, cu toalete și hol de acces.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu