Podgoriile din Timiș sunt cunoscute în întreaga lume. Imagini aeriene din zona viticolă a județ …

Turiștii sunt așteptați în vestul României, în această perioadă, pentru a lua urma vinului. În total, mii de hectare de terenuri din județul Timiș sunt cultivate cu viță de vie, iar o parte din vinurile care se produc în Banat sunt apreciate de degustători din întreaga lume.

Consiliul Județean Timiș a realizat, recent, un filmuleț prin care promovează zona viticolă a județului nostru, fiind incluse și mai multe imagini aeriene în care se pot observa terenurile impresionante cultivate cu viță de vie.

Mii de hectare din județul Timiș sunt cultivate cu viță de vie, iar o parte dintre vinurile produse aici sunt apreciate de degustători din toată lumea. La doar 25 de kilometri de Timișoara se află podgoriile Recașului, cele mai renumite din întreg județul, unde se spune că vița de vie era cultivată de pe vremea romanilor. Un alt centru viticol al județului Timiș este cel aflat pe dealurile Silagiu, din vecinătatea orașului Buziaș„, a informat CJ Timiș.

În ceea ce privește centrul viticol Recaș, acesta este cel mai mare producător de vin din zona de vest a țării. Aici se cultivă viță de vie încă din secolul al XV-lea. Centrul viticol Silagiu se află la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de Recaș.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *