„Permis pentru viitor” pentru tineri sărmani din vestul țării. Programul prin care sunt acoperite costurile școlii de șoferi

Scris de Adriana Mit

Tineri din medii defavorizate din toată țara, inclusiv din zona de vest, sunt ajutați să aibă parte de un viitor mai bun prin acoperirea costurilor școlii de șoferi. Totul în cadrul programului „Permis pentru viitor”, derulat de Fundația pentru Comunitate, care a ajuns la ediția cu numărul opt.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente. Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului Permis pentru viitor în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii”, au informat reprezentanții ONG-ului.

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie. Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente: scrisoare de motivare personală, anchetă socială, declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii, ofertă de preț de la școala de șoferi, document despre nivelul studiilor absolvite.

Detalii și formularul de înscriere se găsesc AICI!

În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu