Gata cu canicula! Vremea la început de toamnă în Banat

Scris de Adriana Mit

Începutul de toamnă ne scapă de caniculă în zona de vest a țării. Meteorologii anunță că de marți temperaturile vor scădea.

În cursul zilei de 28 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 37 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30…32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26…27 de grade. După data de 3 septembrie vor mai fi mici oscilații termice, dar media maximelor va fi apropiată de normalul perioadei și va fi cuprinsă în general între 27 și 29 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media acestora va fi de 18…20 de grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie, care a făcut publică prognoza meteo până în data de 10 septembrie, în Banat.

Conform meteorologilor, ăn perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu