Lunca Timișului Trophy, concursul de mountain-bike și alergare care atrage sute de iubitori de mișcare

Scris de Adriana Mit

La sfârșitul acestei luni, lângă Timișoara are loc o nouă ediție a Lunca Timișului Trophy. Este vorba de un concurs de mountain-bike și alergare pe Lunca Timișului, la zece kilometri de orașul de pe Bega.

Competiția este organizată de Asociația EcoStuff România, în perioada 22 – 23 aprilie. Deja s-au înscris în concurs aproximativ 470 de persoane. Înscrierile se mai pot realiza în cadrul Lunca Timișului Trophy până vineri, 7 aprilie, AICI!

Ziua de sâmbătă este programată cicliștilor, care vor avea de parcurs un traseu de aproximativ 45 km pe malul Timișului, prin luncă și prin pădurici, de-a lungul comunelor Urseni, Giroc și Șag, dar și circuitul de ciclocross. Pentru cei mici sunt organizate curse cu distanțe diferite în funcție de categoria de vârstă, astfel: 3-7 ani – 1,2 km, 8-9 ani – 4/5 km, 10-11 ani – 8/9 km, 12-14 ani – 16/18 km. Duminică, alergătorii au de ales între trei curse, cursa de 5km, cursa de 10 km și cea de semimaraton, toate parcurgând aproximativ același traseu de cross-country, cu iarbă, nisip, pământ, poteci prin pădure. Micuții alergători vor avea de parcurs diferite distanțe în funcție de vârstă: 3-7 ani – 400 m, 8-9 ani – 800 m, 10-11 ani – 1200 m, 12-14 ani – 2800 m”, au transmis organizatorii evenimentului.

Participanții vor fi așteptați la linia de finish cu medalii, mâncare câmpenească și hidratare corespunzătoare.

Lunca Timișului Trophy este un eveniment de strângere de fonduri pentru construirea și dezvoltarea WOODROCKS – tabără, loc de experimentare, construire, educație ecologică și sustenabilitate destinat în principal copiilor. Cu peste o mie de participanți la ultimele doua ediții, Lunca Timișului Trophy se dorește a fi un eveniment pentru întreaga familie, fiind prilejul perfect de a te bucura de mișcare alături de cei dragi.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu