Vin ninsorile în întreaga țară, inclusiv în Banat. La Timișoara vom avea și -4 grade Celsius

Scris de Adriana Mit

Pregătiți ghetele îmblănite și gecile groase. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, începând de mâine, sunt așteptate ninsori în întreaga țară, în zona de munte, inclusiv în Banat, după ce vremea se va răci. Informarea meteo este valabilă de mâine, de la ora 12.00, și până sâmbătă, la ora 17.00.

„În intervalul menționat aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării, începând cu regiunile nord-vestice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar la munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h, viscolind ninsoarea„, a informat Administrația Națională de Meteorologie.

De asemenea, la finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

La Timișoara, mâine noapte, se vor înregistra și -4 grade Celsius, iar sâmbătă, pe timpul zilei, termometrele vor arăta cel mult 6 grade Celsius.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu