„Litoralul Vestului”, mai bine dezvoltat. Se deschide un centru de turism la Ghioroc

Scris de Adriana Mit

Una dintre cele mai populare destinații turistice din vestul țării va fi mai bine promovată. Consiliul Județean Arad a anunțat că a început demersurile pentru realizarea unui centru de turism la Ghioroc, supranumit și „Litoralul Vestului”.

Este vorba despre un spațiu de unde se vor organiza tururi ghidate în Podgoria Miniș-Măderat, dar și cursuri de pregătire pentru ghizi, tabere de vară, evenimente culturale și artistice. Definim acest spațiu ca o zonă multifuncțională, un centru de interes pentru toți cei interesați de petrecerea cât mai plăcută a timpului liber. Pe perioada sezonului estival, vom detașa acolo o mare parte dintre angajații Centrului Național de Informare și Promovarea Turistică a Consiliului Județean, să fie aproape de turiști, să contribuie la cunoașterea mai bună a Podgoriei Miniș-Măderat, a județului Arad, în general. Vom organiza evenimente, ne vom implica și mai mult în dezvoltarea stațiunii Ghioroc”, a informat CJ Arad.

Pentru ca centrul de turism să poată fi realizat, Primăria comunei Ghioroc a transferat Consiliului Județean Arad, cu titlu gratuit, terenul necesar amenajării lui. Anul trecut, comuna Ghioroc a fost atestată ca stațiune turistică de interes local.

În cinci ani de zile, împrejurimile lacului s-au schimbat radical, a fost amenajată o parcare asfaltată, de mare capacitate. Au fost create aproximativ 100 de locuri de parcare, iar zona de alimentație publică s-a diversificat. Plaja a fost amenajată cu palmieri și mobilier specific litoralului. Ghiorocul atrage, în zilele caniculare, mii de turiști din tot vestul țării”, a informat CJ Arad.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu