Mitropolia Banatului, sprijin pentru spitalele de psihiatrie din Timiș în lupta cu noul coronavirus

Scris de Adriana Mit

Mitropolia Banatului a luat decizia de a se implica din nou cu scopul de a da o mână de ajutor spitalelor din județul Timiș în lupta cu noul coronavirus. Astfel, în această săptămână, donații importante de echipamente de protecție au fost făcute către spitalele de psihiatrie din Jebel și Gătaia.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Timișoara, la Spitalul de Psihiatrie din Jebel, care se confruntă cu apariția unui focar de Covid-19, a fost organizat un transport cu echipamente de protecție, măști, combinezoane, lenjerie, ochelari, precum și scaune pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, la inițiativa mitropolitului Banatului, ÎPS Ioan Selejan, au fost donate Spitalului de Psihiatrie din Gătaia echipamente de protecție, atât pentru personalul medical, cât și pentru angajații unității medicale. În total, au fost donate 250 de combinezoane, 1.000 de bonete, 300 de ochelari profesionali, măști medicale și alte materiale igienico-sanitare necesare în activitatea spitalului.

„Încă de la debutul acestei pandemii, Sectorul social al Arhiepiscopiei Timișoarei, prin implicarea Părintelui Mitropolit Ioan, a fost și este alături de cei aflați în suferință, pe paturile de spitale prin donație de alimente, aparatură medicală și echipamente de protecție„, a transmis Mitropolia Banatului.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu