Dovleci de 3 metri sau care cântăresc 500 kg la un festival organizat la Kikinda, în Serbia

Scris de Adriana Mit

Mii de bănățeni, și nu numai, sunt așteptați să participe, de joi până duminică, la ediția cu numărul 36 a Zilelor Dovleacului. Evenimentul are loc în orașul Kikinda, din Serbia, aflat la o distanță de aproximativ 70 de kilometri de Timișoara. Astfel, turiștii vor putea admira dovleci lungi de trei metri sau care cântăresc și 500 de kilograme. De asemenea, sunt pregătite o mulțime de activități, dar și concerte.

Zilele Dovleacului au devenit un brand al orașului, când cel mai mare număr de turiști vin să viziteze orașul. Manifestarea începe joi, iar una din zilele de forță este și vineri, când 500 copii îmbrăcați în costume de toamnă vor face o defilare prin mijlocul orașului Kikinda. Sâmbătă este ziua principală și începe cu ce altceva decât cu micul dejun bănățean. Gospodinele vor pregăti plăcinte din dovleac și alte specialități. Sâmbătă și duminică veți găsi pe străzile orașului standuri unde se vor vinde aceste produse”, a declarat, la Timișoara, Mariana Mircov, reprezentantul organizației turistice din Kikinda.

Cele mai așteptate momente ale festivalului vor avea loc sâmbătă. Și anume, măsurarea celui mai greu dovleac și a celui mai lund dovleac. Seara, spectatorii vor avea parte de un concert susținut de Svetlana Ceca Raznatovic.

Conform reprezentanților Primăriei Kikinda, pentru ca românii să ajungă mai ușor în Serbia pentru a participa la Zilele Dovleacului, punctul de trecere a frontierei Lunga, din județul Timiș, va fi deschis 24 de ore din 24.

Împreună cu organele abilitate din România și din Serbia, punctul de trece a frontierei Lunga va fi deschis 24 de ore din 24 pe perioada manifestației. De vineri, ora 07.00, până la ora 24.00, duminică seară, ora sârbească, sau ora 01.00, ora românească. Parcarea este gratis în orașul Kikinda pe perioada manifestației”, a precizat Sașa Talackov, consilier în Primăria Kikinda.

La ediția din anul 2019 a Zilelor Dovleacului au participat în jur de 7.000 de români, majoritatea din județul Timiș.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu