Banatul Montan, mai bogat cu încă șase zimbri aduși din Suedia

Scris de Adriana Mit

Banatul Montan este mai bogat cu încă șase zimbri. Sâmbătă, în Măgura Zimbrilor, aflată în județul Caraș-Severin, au fost aduse încă șase exemplare de la o rezervație din Suedia. Este vorba de cinci femele și un mascul pe nume Avleif.

Echipa LIFE RE-Bison va monitoriza comportamentul și starea lor de sănătate și mai ales interacțiunile cu grupul de femele din Germania, deja prezente în țarcul de aclimatizare care măsoară 15 hectare„, a transmis WWF România.

În luna iulie va fi realizat cel de-al treilea transport de zimbri din acest an în Munții Țarcu. În urmă cu câteva zile, la Armeniș au ajuns încă 13 exemplare de zimbru, tocmai din Germania.

După o perioada de 21 de zile de carantină, timp în care noii-veniți se află într-un țarc de aclimatizare, exemplarele sunt apoi eliberate în sălbăticie, unde vor explora un teritoriu nou, bogat în păduri și pajiști.

Toți zimbrii aduși de peste hotare se alătură celei mai mari populații de zimbri liberi din România, aflată în Banatul Montan, care acum este între 65 și 70 de exemplare.

Reintroducerea zimbrilor în Carpații Meridionali se realizează în cadrul proiectului „Acţiuni urgente pentru refacerea populaţiilor de zimbru în România”, implementat de WWF România şi Rewilding Europe, cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Programul LIFE și alături de comunitățile locale.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu