Nu scăpăm de ploi nici în zilele următoare, în vestul țării

Scris de Adriana Mit

Ploile nu par să ocolească vestul țării nici în zilele care urmează. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică, astăzi, prognoza meteo până în data de 6 iunie în Banat, care arată că nu vom avea parte de zile prea călduroase.

În prima săptămână a intervalului de prognoză, zilele caracterizate de o vreme caldă sau apropiată de normalul termic al ultimei decade a lunii mai (cu temperaturi maxime de 24…27 de grade, în medie) vor alterna cu perioade răcoroase, când la amiază valorile vor fi de 18…22 de grade; se vor înregistra minime termice de 10…13 grade, mai scăzute în ultimele nopţi din luna mai. Cea de-a doua săptămână va debuta cu un regim termic uşor sub cel climatologic specific, cu valori diurne, mediat regional, de 20…23 de grade, ulterior fiind estimată o încălzire a vremii„, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, din noaptea de 25/26 mai şi până în 30 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii extinse şi local se pot înregistra cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în intervalul 1-3 iunie.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu