Aurora boreală, recreată la Timișoara cu ajutorul unor lasere, proiectoare și mașini de fum

Scris de Adriana Mit

Un eveniment inedit va fi organizat la Timișoara. Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană anunță că în perioada 1 – 3 octombrie, în Piața Unirii, începând cu ora 20.00, va avea loc evenimentul „Bega! 2020 – Borealis”.

În cadrul acestui spectacol, timișorenii vor avea parte de o experiență cu totul specială. Astfel, Bega! 2020 va recrea Luminile Nordului (Aurora Boreală) și Luminile Sudului (Aurora Australă) pe cerul orașului cu ajutorul artistului elvețian Dan Acher.

O instalație creată cu ajutorul laserelor, proiectoarelor, mașinilor de fum și a unui sistem de sonorizare ambientală va schimba cerul deasupra orașului în perioada 1-3 Octombrie 2020 și va acoperi o parte a zonei centrale începând cu ora 20:00. Inițial integrat în programul BEGA! pentru anul 2021, BOREALIS a luat locul proiectului planificat pentru anul 2020 din motive ce țin de restricțiile aflate în vigoare. Desfășurat pe o suprafață extinsă, în Piața Unirii din Timișoara, publicul poate participa fără a fi limitat la o zonă specifică de participare. (…) Aurorele Polare au creat fascinație mereu, iar recrearea acestora deasupra unui mediu urban precum Timișoara, la mii de kilometri depărtare de locul lor de origine transmite însăși esența stației a cărui program principal este BEGA!, “Lumină peste granițe”, a informat Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană.

BEGA! este un program principal al stației “Light Over Borders” (Lumină peste granițe) creat de PLAI împreună cu comunitatea creativă a orașului pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, cu scopul de a activa malurile râului Bega și de a implica locuitorii orașului în activități artistice coordonate de organizații locale și parteneri cu expertiză internațională.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Timișoara și consiliul local, prin Programului Cultural pentru anul 2020.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu