Andi Moisescu s-a îndrăgostit de frumusețea unor munți din vestul țării FOTO

Scris de Adriana Mit

Andi Moisescu, unul dintre cei mai apreciați prezentatori din România, a ajuns să se îndrăgostească de frumusețea unor munți din zona de vest a țării. Mai precis, de o perioadă, realizatorul TV a decis să-și petreacă tot mai mult din timpul liber cutreierând în special cărările montane din Parâng, Vâlcan și Retezat, care se întind și în județul Hunedoara. Dovadă stau postările de pe contul de Facebook al lui Andi Moisescu.

Weekend-ul trecut am avut privilegiul să-l cunosc pe Nea Tomy, sufletul Refugiului Agățat, din Parâng. Mi-a spus că Dumnezeu ne-a scos în calea lui, pe mine și pe prietenii mei, taman atunci când avea mai mare nevoie de ajutor. Ca să-l ajutăm să care marcajele turistice de la Groapa Seacă, sus la refugiul lui de suflet. Eu zic că Dumnezeu ne-a oferit nouă ocazia să ne apropiem puțin de sufletul unui om de colecție. Care face tot ceea ce face doar pentru că iubește la nebunie muntele și refugiul ăla minunat. Pe care el l-a făcut atât de frumos și primitor. Cu banii din pensia lui, cu spatele lui încercat, cu palmele lui tăbăcite. O nouă zi în Valea Jiului, o nouă revelație. Nici nu știu să spun ce mi-a mers mai mult la suflet. Traseul, Lacul Roșiile, Refugiul Agățat, ziua de naștere a bunului meu prieten Ishu, sărbătorită prin acest traseu sau Nea Tomy. Cel mai probabil, toate”, a scris Andi Moisescu într-o postare publicată pe rețeaua de socializare.
De asemenea, sâmbătă, prezentatorul TV a postat mai multe fotografii pe care le-a realizat pe un traseu de aproape două ore din Poiana Pelegii, aflată în Parcul Național Retezat, până la Plaiul Mic și apoi la Refugiul Buta.
Printre altele, în această vară, Andi Moisescu a participat la măsuratul oilor, un obicei păstrat cu grijă de momârlanii din Straja, a vizitat Cascada Valea Mării, un parc de aventură din Straja, s-a plimbat cu bicicleta pe trasee montane, a realizat o drumeție la Lacul Mija și a făcut paddle boarding (un sport nautic în care participanții sunt motivați printr-o mișcare de înot folosind brațele în timp ce sunt culcați sau îngenuncheați pe o placă de surf) pe Lacul Fosta Carieră.
Totodată, iarna trecută, Andi Moisescu a ales să viziteze nu de puține ori stațiunea montană Straja, situată în județul Hunedoara.

 

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu