Trasee pregătite pentru turiști în Parcul Național Retezat

Scris de Adriana Mit

Mobilizare de forțe în rândul salvamontiștilor din județul Hunedoara cu scopul de a pregăti traseele turistice pentru drumeții care doresc să viziteze Parcul Național Retezat, în această vară.

Salvamont Hunedoara a informat, pe Facebook, că în această săptămână au continuat activitățile cu scopul remarcării traseelor și degajarea și curățarea potecilor turistice. Printre ultimele intervenții efectuate au fost cele de pe traseul Gura Zlata – Lacul Zănoaga, unde natura și-a făcut mult de cap. Astfel, numeroși copaci au căzut pe traseu, fiind nevoie de înlăturarea lor.

Parcul Naţional Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în sud-vestul ţării, în judeţul Hunedoara. Parcul are o suprafaţă de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecţie strictă sau integrală.

Pe raza parcului sunt 80 de lacuri şi tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din ţară, şi Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.

Foto: Salvamont Hunedoara

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu