Pregătiți umbrelele! Instabilitate atmosferică în Banat, în această săptămână

Scris de Adriana Mit

Bănățenii nu trebuie să uite umbrelele atunci când pleacă de acasă, în această săptămână. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat. Astfel, aflăm că în această săptămână vom avea parte de instabilitate atmosferică. Însă de săptămâna viitoare revine canicula.

Intervalul va debuta cu o vreme în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25…29 de grade (mai coborâte în zonele deluroase şi depresionare) şi minime de 13…17 grade. În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă – ziua vor fi 30…32 de grade, iar noaptea 15…19 grade, mediat regional, fiind posibile şi după-amiezi în care se va atinge starea de caniculă”, a transmis ANM.

Meteorologii anunță că, în primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, precum averse și descărcări electrice, iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate.

Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14 – 19 august.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu