1,5 milioane de euro pentru realizarea proiectului Muzeului Revoluției din Timișoara

Scris de Adriana Mit

Despre realizarea unui Muzeu al Revoluției Române la Timișoara se vorbește de ani buni, însă nu s-a concretizat nimic până în acest moment. La începutul anului, Ministerul Culturii a lansat licitația pentru proiectarea muzeului care ar urma să fie amenajat în fosta garnizoană din Piața Libertății, însă aceasta a fost anulată.

Ministerul Culturii mai încearcă o dată, astfel că recent a fost lansată licitația publică pentru „Servicii de elaborare documentație de proiectare pentru execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Muzeul Național al Revoluției Anticomuniste din Decembrie 1989” și asistență tehnică din partea proiectantului pe parcursul execuției lucrărilor”.

Valoarea estimată a contractului se ridică la aproape 1,5 milioane de euro, cu TVA inclus, iar proiectul ar trebui finalizat în cel mult doi ani.

Cele 2 componente ale contractului sunt: a) Proiectare, cu următoarele faze: – Elaborare studiu de fezabilitate (SF), inclusiv elaborarea tuturor documentațiilor pentru Planul Urbanistic Zonal și PUZ propriu-zis, precum și obținerea tuturor avizelor și aprobărilor pentru acesta. În cadrul SF se vor elabora: Studii pentru definirea experienței muzeale (proiectare și specificații tehnice), concepția muzeală și conținutul științific, expertiza tehnică pentru structură și instalații, studiul geotehnic și ridicarea topografică, auditul energetic, studiul istoric – arhitectural-urbanistic, relevee pentru toate specialitățile, elaborare S.F., inclusiv întocmirea Devizului General); – Elaborare P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Execuţiei Lucrărilor) și documentaţii pentru obţinerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Execuție), inclusiv D.E. (Detalii de Executie) pentru toate specialităţile: structură, arhitectură, instalaţii, inclusiv Plan SSM; – Elaborare proiect post-execuție, respectiv documentație de tip „as built”; – Certificat de performanta energetica a cladirii. b) Asistență tehnică din partea proiectantului”, scrie în anunțul de participare la licitația publică.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 15 iulie, la ora 15.00.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu