Vreme rece și ploi în vestul țării, la sfârșit de septembrie

Scris de Adriana Mit

Sfârșit de septembrie cu vreme urâtă în vestul țării. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică, astăzi, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat, care arată că vom avea parte de temperaturi scăzute până la începutul lunii octombrie. Urmează câteva zile mai călduroase, apoi temperaturile vor scădea din nou.

Vremea se va răci până pe 30 septembrie și se va menține rece până spre 3 octombrie, apoi se va încălzi ușor, regimul termic devenind apropiat de cel normal în jurul datei de 5 octombrie, după care, ușor și treptat, va marca o nouă scădere. Astfel, temperaturile maxime vor avea valori medii de 27 de grade în prima zi a intervalului de prognoză, vor scădea spre 19 grade între 30 septembrie și 2 octombrie, vor atinge 22…23 de grade în intervalul 4 – 6 octombrie, iar pe 10 octombrie vor fi de aproximativ 20 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluție asemănătoare, cu cele mai ridicate valori medii în primele nopți, când se vor înregistra minime în jurul a 14 grade și cele mai scăzute pe 3 și 10 octombrie, când valorile nocturne vor fi de 8 grade”, a transmis ANM.

Conform meteorologilor, va ploua pe 27 și 28 septembrie, iar în restul intervalului de prognoză ploi slabe se vor semnala cu totul izolat, în vestul țării.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu