Vreme nebună în următoarele două săptămâni, în Banat

Scris de Adriana Mit

Vreme oscilantă în următoarele două săptămâni, în zona de vest a țării. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza metro pentru Banat până în data de 06 august.

În primele două zile ale intervalului vremea va fi caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime de 35…38 de grade, apoi se va răci accentuat, iar în 27 iulie se va ajunge la valori în jurul a 24 de grade. După această zi relativ răcoroasă, tendința va fi de încălzire, astfel prima săptămână se va încheia cu maxime termice în general de 30…31 de grade. Pentru a doua săptămână sunt estimate variații în regimul diurn al temperaturilor, astfel după o scădere până la valori de 28…29 de grade la început, se va reveni la o medie de 32 de grade, după data de 4 august. Media minimelor termice va fi de 19…20 de grade în primele două nopți, apoi va scădea semnificativ până spre 12 grade în dimineața zilei de 28 iulie, iar pentru a doua parte a intervalului sunt estimate valori în jurul a 16 grade”, a transmis ANM.

Conform meteorologilor, în 25 și 26 iulie pe arii relativ extinse vor fi fenomene asociate instabilității atmosferice (rafale de vânt, descărcări electrice, averse și izolat grindină). Probabilitatea pentru ploi va crește din nou spre sfârșitul lunii iulie și la început de august.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu