Celebrul actor John Malkovich, la Timișoara: „În viață trebuie să noroc”

Scris de Adriana Mit

John Malkovich, dublu nominalizat la Oscar, se află la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Celebrul actor a jucat joi pe scena Teatrului Național din Timișoara în spectacolul „Comedie infernală”, iar vineri au mai avut loc două reprezentanții.

Înainte de ultimele spectacole din capitala Banatului, John Malkovich a participat la o întâlnire – conferință de presă, în timpul căreia a răspuns la mai multe întrebări.

Am crescut în lumea teatrului. Dacă aș fi muzician, faptul că am devenit cunoscut într-un film este ca și cum un pianist devine cunoscut pentru cum cântă la saxofon sau la oboi, ceea ce sunt instrumente minunate. Dar eu sunt actor de teatru, eu vin din lumea teatrului și nu am părăsit niciodată, de fapt, nu am încetat să regizez, să joc. Când am plecat de la universitate am început teatrul și nu văd niciun motiv să mă opresc, pentru că teatrul este o artă atât de frumoasă, efemeră și profund satisfăcătoare. Nu-mi imaginez că va veni un moment în care voi înceta să mai fac teatru, pentru că teatrul înseamnă acasă pentru mine”, a spus John Malkovich, întrebat cum de mai continuă să joace în piese de teatru, având în vedere succesul de care se bucură în lumea cinematografiei.

Totodată, John Malkovich a afirmat, provocat fiind să spună cum reușește să se mențină bine din punct de vedere fizic, că „am fost destul de atletic când eram tânăr. (…) Multe lucruri în viață țin de noroc, trebuie să ai noroc”.

De asemenea, celebrul actor s-a arătat încântat de Timișoara, precizând că „piețele sunt foarte frumoase, este un oraș drăguț”.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu