Turiștii pot zbura cu avionul din Timișoara spre plajele însorite din Creta

Scris de Adriana Mit

Turiștii au posibilitatea de a zbura în această vară de pe Aeroportul Internațional Timișoara spre plajele însorite ale insulei Creta.

Reprezentanții instituției informează că, începând de joi, 16 iulie, vor fi disponibile două curse charter de vacanță pe săptămână spre și dinspre Heraklion, capitala insulei Creta.

Turiștii care ajung în Creta trebuie să știe că pot vizita pe insula Creta orașele Heraklion și Hersonissos, care dispun de porturi cosmopolite pline de nave de agrement și bărci pescărești. Un alt punct de atracție este fortăreața medievală Koules din Heraklion, construită de venețieni în secolul al XVI-lea. În prezent, castelul este folosit ocazional pentru expoziții de artă și piese de teatru sau concerte.

Printre plajele populare din Creta se numără Agia Pelagia, Lygaria, Kalamaki, Balos Lagoon sau Matala.

Totodată, pădurea de palmieri din Vai este una dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Creta, ce atrage anual mii de vizitatori. În Creta mai poate fi vizitat și Chania, al doilea oraș ca mărime din insulă. Orașul își încântă vizitatorii cu arhitectura de influență turcească și venețiană, taverne și terase, străzi pavate și biserici cu turnuri albe.

De asemenea, pe insula Creta turiștii pot opta pentru croazierele pe apele de culoarea turcoazului ale mării, excursiile pe insulele din jur, dar și să își petreacă o seară în stil tradițional cretan.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu