Frig de îngheață pietrele în Banat. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Scris de Adriana Mit

Ne așteaptă zile foarte friguroase în Banat. Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în vestul țării, care arată că temperaturile vor fi foarte scăzute în zilele care vin.

Vremea va intra într-un proces de răcire în prima jumătate a săptămânii, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de 2…4 grade în prima zi a intervalului de prognoză, se va ajunge la valori negative, de -2…0 grade în 12 și 13 ianuarie, când și minimele la nivelul regiunii vor scădea la -9…-7 grade. După acest interval sunt estimate temperaturi ce se vor situa în jurul mediilor multianuale, respectiv, o medie a temperaturilor maxime de 3…4 grade și minime, în general de -5…-2 grade”, a transmis ANM.

Conform meteorologilor, temporar vor fi precipitații în primele zile ale intervalului când izolat se pot acumula și cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ ridicată și după 17 ianuarie.

În ceea ce privește Timișoara, sunt așteptați să cadă fulgi de nea și mâine. Până joi, vremea se va răci foarte tare. De altfel, miercuri dimineața, termometrele vor arăta și -12 grade Celsius în orașul de pe Bega.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu