Toate traseele montane din județul Hunedoara, închise din cauza coronavirus

Scris de Adriana Mit
Retezat

Iubitorii de drumeții montane sunt nevoiți să stea în case, în această perioadă, din cauza coronavirus.

Salvamont Hunedoara a informat că a luat decizia de a închide toate traseele montane din județ, precum și să suspende eliberarea oricăror avize de siguranță montană.

În urma analizării Ordonanței militare nr. 3/24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, precum și a H.G. 77/23.01.2003 privind instituirea unor măsuri pentru prevenirea accidentelor montane și organizarea activității de salvare în munți și a Legii nr.402/31.10.2006 privind prevenirea accidentelor şi organizarea activităţii de salvare din mediul subteran speologic, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara declară închise toate traseele montane din județ și suspendarea eliberării oricăror avize de siguranță montană”, a transmis Salvamont Hunedoara, pe Facebook.

Totuși, salvamontiștii hunedoreni informează că asigură permanență în caz de necesitate la cele două baze județene: Baza Salvamont Râușor și Baza Salvamont Alunii Negrii din Câmpu lui Neag. Totodată, sunt pregătite echipe de intervenție în așteptare pentru orice eventualitate.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu