Salina Turda, cel mai frumos obiectiv subteran din lume FOTO

Scris de Adriana Mit

Printre cele mai populare obiective turistice din România pe care nu trebuie să le ratați dacă doriți să vizitați frumusețile patriei se numără și Salina Turda. Despre această atracție turistică, aflată în județul Cluj, se spune că ar fi cel mai spectaculos subteran din lume, modelat de oameni.

Obiectivul turistic din Transilvania este luat cu asalt, în fiecare an, de sute de mii de turiști români, dar și din străinătate, curioși să descopere fascinanta lume subterană de la Salina Turda. Concret, până la finalul acestui an, sunt așteptați să treacă pragul Salinei Turda aproximativ 400.000 de vizitatori.

Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul”, transmit reprezentanții Salinei Turda.

Este bine de știut faptul că Salina Turda a fost renovată în cadrul unui proiect în valoare de șase milioane de euro, la finalul căruia s-a realizat o bază modernă de recreere și tratament. Astfel, în mină au fost amenajate: un lift panoramic, o pistă de minigolf, două piste de minibowling, un teren de sport şi un amfiteatru cu 180 de locuri, care găzduieşte diverse concerte. De asemenea, în incintă funcţionează şi un carusel care oferă o imagine panoramică asupra Minei Rudolf.

Totodată, în Mina Terezia a fost amenajat un lac subteran ce oferă posibilităţi pentru o plimbare cu barca la 112 m în adâncul muntelui de sare. O plimbare timp de 20 de minute cu barca pe lac costă 30 lei. Mina Ghizela a fost amenajată pentru a deservi exclusiv activităţii de tratament balnear.

În ceea ce privește tarifele de vizitare, biletele s-au scumpit din vara acestui an. Astfel, un adult plătește 50 lei pentru a intra în Salina Turda, de luni până vineri, și 60 lei, în weekend și sărbătorile legale. Pensionarii, copiii și elevii plătesc 30 lei.

În cazul în care nu aveți mașină, Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din vestul țării, organizează frecvent excursii din Timișoara și din Arad, inclusiv la Salina Turda.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu