Revine canicula în vestul țării. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Scris de Adriana Mit

Meteorologii anunță că revine canicula în vestul țării. Însă vom avea parte de temperaturi de peste 35 de grade Celsius doar până la sfârșitul săptămânii, urmând ca maximele termice să scadă spre o medie regională de 31 de grade. Astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Banat.

Vremea se va încălzi până în cursul zilei de joi (8 iulie), va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 36 de grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, maximele termice vor avea tendința de scădere spre o medie regională de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere, iar până vineri (9 iulie) media acestora va ajunge să se situeze în jurul a 20 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului de anticipație, valorile nocturne vor marca o scădere ușoară, iar media acestora va ajunge la 17…18 grade”, a informat ANM.

Conform meteorologilor, probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi în creștere după data de 13 iulie în vestul țării, când vor fi posibile averse torențiale și cantități importante de apă.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu