Proiect european în derulare pentru dezvoltarea turismului balnear în Băile Herculane FOTO

Scris de Adriana Mit

În stațiunea Băile Herculane, din județul Caraș-Severin, este în derulare în acest moment un proiect finanțat cu bani europeni la finalul căruia se dorește dezvoltarea turismului balnear.

Proiectul are ca obiectiv „revitalizarea stațiunii prin realizarea de investiții în infrastructura rutieră existentă și promovarea obiectivelor turistice și a stațiunii propriu-zise pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști în vederea dezvoltării economice a zonei și creșterii nivelului de trai al populației„.

Concret, investiția cuprinde șase obiective care vor fi reabilitate/ modernizate: Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Strada Piața Hercules, Podul Pecinișca 1, Podul Pecinișca 2, Podul de beton și Parcul Vicol.

Contractul de execuție este în derulare, iar până în prezent s-a realizat un progres al lucrărilor de 50%.

Până în prezent s-a intervenit în zonele Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Piața Hercules și Parcul Vicol, unde au avut loc lucrări de reabilitare/ modernizare a infrastructurii rutiere, inclusiv la partea de utilități și s-au refăcut sau creat noi spații verzi – s-au realizat plantări și lucrări de gazonare, alei, foișoare, pergole, sisteme de irigații, etc„, a informat Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Valoarea totală a investiției este de peste 15,4 milioane lei, din care 15,1 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin Regio-POR 2014-2020.

Se dorește creșterea atractivității și îmbunătățirea imaginii stațiunii turistice Băile Herculane, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și de turism, precum și activități de promovare, dar și creșterea numărului mediu de salariați din stațiune„, a detaliat ADR Vest.

Proiectul este implementat de Primăria Băile Herculane.

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu