Orașul Belgrad în haine de toamnă. Plimbare la doar trei ore de Timișoara

Scris de Adriana Mit

În cazul în care doriți să evadați pentru o zi, orașul Belgrad, capitala Serbiei, poate fi o variantă de luat în calcul.

Din Timișoara până în Belgrad faceți doar trei ore, cu mașina sau cu trenul, iar odată ajunși, nu aveți cum să vă plictisiți. Asta pentru că vă așteaptă o mulțime de atracții turistice, plus că Belgrad arată spectaculos îmbrăcat în haine de toamnă.

Belgrad este situat la confluența dintre râul Sava și fluviul Dunărea și este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. De altfel, turiștii care ajung aici pot vizita Cetatea Belgradului, unul dintre cele mai importante atracții, de pe zidurile căreia au parte de o priveliște spectaculoasă asupra orașului și spre râul Sava, în special la apus.

Minunata fortăreață este găzduită de un parc deosebit de frumos, ideal pentru plimbări relaxante, mai ales în această perioadă a anului, când turiștii se pot bucura de culorile toamnei.

Printre cele mai importante obiective care nu trebuie ratate dacă ajungeți la Belgrad se numără grădina zoologică și grădina botanică, în care veți întâlni și o grădină japoneză. De asemenea, interesant este faptul că pe o străduță din centrul Belgradului se găsesc dubițe pline cu cărți disponibile spre vânzare.

Totodată, în Belgrad se află Catedrala Sf. Sava, considerată a fi cea mai mare biserică ortodoxă din lume.

În cazul în care doriți să aveți parte de o experiență inedită, o alternativă ar fi să treceți granița în Serbia, prin vama Moravița, iar la Vârșeț să lăsați mașina și să călătoriți cu trenul până la Belgrad. Un bilet de tren costă aproximativ 30 lei, dus-întors, și vă veți putea bucura de peisaje de toamnă în timpul călătoriei prin Banatul sârbesc.

Dacă nu aveți cu ce să ajungeți în Belgrad sau sunteți pasionați de plimbări în natură, din Timișoara și din Arad se organizează frecvent excursii de către Mircea Zăhan, un tânăr care promovează frumusețile din România.

 

Alte articole din zona de vest

Scrie un comentariu