Biletele pentru expoziția Brâncuși, punctul culminant al Timișoara 2023, puse în vânzare

Scris de Adriana Mit

Vești excelente pentru iubitorii de cultură. Luni, 4 septembrie, au fost puse în vânzare biletele pentru expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” de la Timișoara.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș și va fi găzduit de Muzeul Național de Artă din Timișoara în perioada 30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024. Este unul din cele mai așteptate evenimente ale acestei toamne în Europa Centrală și de Est și punct culminant al programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Începând de astăzi, biletele pot fi achiziționate de pe site-ul expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, brancusi-2023.info.

Pentru a beneficia de o experiență plăcută de vizitare și pentru siguranța lucrărilor expuse, biletele pot fi rezervate pentru intervale orare predefinite, în limita disponibilității. Pe lângă biletele care pot fi rezervate online din timp, va fi disponibil, în fiecare dimineață, și un număr de bilete pentru ziua respectivă, care pot fi achiziționate direct de la casieria Muzeului Național de Artă Timișoara”, a informat CJ Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, pot fi achiziționate următoarele tipuri de bilete:

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” – 88 lei;

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” și toate celelalte expoziții MNArT – 100 lei;

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pentru studenți (cu carnet de student) – 22 lei;

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” pentru pensionari (cu talon de pensie) – 55 lei;

Gratuit pentru jurnaliști, presă scrisă și media (cu acreditare prealabilă), preșcolari și elevi, precum și profesorii sau învățătorii însoțitori (1 însoțitor la 10 preșcolari/elevi), angajați ai muzeelor publice din România, membri ai asociației ghizilor acreditați din Timișoara, membri ai AICA, ICOM, ICOMOS, UAPR, persoane cu dizabilități și însoțitorii lor;

Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Național de Artă din Timișoara pentru susținerea infrastructurii și proiectelor acestuia.

Expoziția va fi deschisă după următorul program:

30 septembrie 2023 – 28 ianuarie 2024

Miercuri – duminică: 10.00 – 20.00

Luni și marți, precum și în zilele de 24 – 26 și 31 decembrie 2023 și 1 – 2 ianuarie 2024: închis

Expoziția beneficiază și de un atrăgător site dedicat, brancusi-2023.info, care vă invită să descoperiți universul Brâncuși, informații despre reputata curatoare Doina Lemny și volumul bilingv, român-englez, Brâncuși: surse românești și perspective universale pregătit de către aceasta, articole interesante despre viața și opera artistului sau ce anume spun marile personalități despre cel care a avut o contribuție enormă la înnoirea limbajului plastic al sculpturii moderne. Sunt prezentate și informații practice legate de bilete, reguli de vizitare, programul de mediere, precum și echipa proiectului. Pentru vizitatorii români și străini aflați în Timișoara, această expoziție reprezintă o ocazie unică de a descoperi și admira operele unui artist care a reușit să valorifice patrimoniul cultural al țării sale, impregnându-l cu valori universale. Ne bucurăm că putem vedea la Timișoara o astfel de expoziție-eveniment și încurajăm publicul să-și rezerve din timp bilete și sloturi orare la acest regal expozițional”, a transmis CJ Timiș.

Alte articole din zona de vest

1 comentarii

Beeze.ro 6 septembrie 2023 - 9:41

Excelent! Proiectul muzeului timisorean este o mare ocazie pentru iubitorii de cultura de a se bucura de oportunitatea de a admira operele unui mare artist. Suntem mandri ca acestora li se ofera sansa de a descoperi valorile culturii romanesti si speranzile universale in modul cel mai spectaculos.

Răspuns

Scrie un comentariu